Lendületes, karakteres, vicces. A galaxis őrzői még azokat is képes magával sodorni, akik egyébként nem bírják a képregényeket és debilséget. Érdemes és érdekes benevezni rá.

Rezümé

A Marvel a Vasember, a Thor, az Amerika kapitány és a Bosszúállók után újabb szuperhős-csapattal “támad”. Ez a látványos és akciódús űrkaland a “Galaxis őrzői” amely szó szerint kiterjeszti a Marvel univerzum határait. A történet a kalandor Peter Quill körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége lesz, ha épp bőrrel akarja megúszni a kalandot. Ennek érdekében kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal – Rocket, az állig felfegyverzett mosómedve, Groot, egy élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő, Gamora, és a bosszúszomjas Drax, a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Amikor Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek mekkora ereje van és milyen veszélyt jelent az univerzumra nézve, elkeseredett végső összecsapásra hívja társait, a tét pedig óriási, mivel az egész galaxis sorsa múlik rajtuk.

Főszereplők: Chris Pratt, Zoe Saldana, Lee Pace, Dave Bautista.

Rendező:  James Gunn.

gal2.jpg

Gyereklelkű sci-fi rajongók szombati matinéja

A galaxis őrzőiről már az első kockák után süt, hogy a mesevilág és a filmes paródia határát súrolja. A gyereklelkű sci-fi rajongóknak olyan lehet a fíling, mintha galaktikus hájjal kenegetnék a szkafanderes testüket, de mint kaszton kívüli jelentem: a többi néző sincs kizárva. Nem kell komolyan venni a filmet, csak felülni a hangulatára. Az atmoszféra a gyakorló „űrhajós” kezét is megfogja és végigrántja a sztorin, ami egyébként nem nagy cucc, egy átlagos szombat délelőtti matinéepizód szintje. Viszont ha hagyjuk magunkat, és elengedjük a korlátot...

A teljes kritika és az értékelő rész itt olvasható. Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr476961651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása