Az odáig rendben van, hogy a Karib-tenger valaha volt legstílusosabb kalózát vadnyugati bőrben fazonírozzák újra. Azzal sincs gond, hogy társat kap. Azzal viszont már igen, hogy a köré vont történetnek nincs sok értelme, ráadásul a végeredmény egyenesen dögunalmas.

Rezümé

Egy csapat Texas Ranger Butch Cavendish vezetésével üldözi a törvényenkívülieket, akik azonban csapdát állítanak neki, és lemészárolják az teljes csapatot. Az egyetlen túlélő, John Reid életét egy Tonto nevű indián menti meg, aki később a társává is válik a maszkot öltő rangernek, és közösen állnak bosszút a gyilkosokon.

A-maganyos-lovas--75620.jpg

(forrás: filmkatalogus.hu)

Ásítás a köbön

Gyerek mozinak túl bizarr és véres, kalandfilmnek követhetetlen és vontatott, vígjátéknak nem elég vicces, és mindenekelőtt unalmas, unalmas és unalmas. Jó kérdés, hogy akkor mégis minek készült A magányos lovas?  Végtelenül őszintén teszem fel a kérdést, mert fel sem tételezem, hogy csak egy újabb bőrt akartak lehúzni a Karib tenger kalózairól. Már csak azért sem, mert ahhoz minek egy ilyen monumentális, nem mellesleg méregdrága körítés.

Tonto az Jack, csak béna kiadásban

Azért idebökök egy dicséretfélét is: látszik az igyekezet. Igyekeztek Jack Sparrowt elrejteni, egy kis külső-belső kozmetikával új karaktert faragni, de a nagy akarásnak sajnos nyögés lett a vége. Már kb. a 15. percben nyilvánvaló: Tonto az Jack. Béna kiadásban. Bűzlik az után gyártástól, és a festékszagtól. Ahogyan a sztori is, amelyet az ébredező amerikai kapitalizmus, a démoni vasút valamint a kihasznált indiánok örök és elválaszthatatlan vadnyugati hármasa ural. Említettem már? Unalmas.

Johnny Depp és a Trabant

Ami javít valamit a mozin, az Johnny Depp. És sajnos ez egyben komoly tragédia is, mert Depp-el olyan ez a film, mintha Forma 1-es üzemanyagot töltöttek volna egy Trabantba. A Trabant sebességén nem segít, de az extrabenzin megítélésének sem túl jó a lepukkadt kasztni. A Depp által amúgy hitelesen és jól formált anyag nemcsak átalakul, hanem ebben a sztoriban el is vész, és mondani sem kell, az nem jelent túl jót, ha már valami a fizika vastörvényének is ellentmond. Mindegy. Bárhogyan tekerik a szereplőket és a történetet, ez a mozi egy igen fontos aranyszabálynak képtelen ellentmondani: unalmas plusz unalmas egyenlő nagyon unalmas.

Értékelő

Sztori: 10/3

Fíling: 10/3

Karakterek: 10/4

Összesítve: 30/10

BORZALMASAN GYENGE



A bejegyzés trackback címe:

https://mozitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr515717586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása