Ez a film olyan, mint egy rossz álom. Amikor lefekvés előtt sokat eszik az ember és a valóságos dolgok kontra ultra nagy baromságok 1:10-hez aránylanak.

Rezümé

Stephanie Plum (Katherine Heigl) teljesen le van égve: már fél éve munkanélküli, és a tartozásai miatt a kocsiját is elvették. Mivel sürgősen pénzre van szüksége, kijátssza az utolsó lapját: meggyőzi hanyag unokatestvérét, hogy adjon neki munkát a vállalatában óvadékbehajtó ügynökként. Stephanie első megbízásával rögtön a környék legnagyobb simlise, az ex-zsaru és gyilkossági gyanúsított Joe Morelli (Jason O'Mara) nyomába szegődik - annak Joe Morelli-nek, aki a gimi idején elcsábította, majd lepattintotta. Nyakon csípni Morellit érzelmi és anyagi értelemben egyaránt kielégítő bosszú lenne, de miközben Stephanie megtanulja a szakma fortélyait Rangertől, vagány és vérprofi kollégájától, arra is rájön, hogy a Morelli elleni vád talán nem is teljesen megalapozott.

szingli fejvadász.jpg

(Forrás: port.hu)

Szeret(t)em Katherine Heiglt

Nyilvánvaló, hogy erre a filmre a legtöbben Heigl személye miatt neveznek be. Heigl a női George Clooney, aki a filmtörténelem legnagyobb sorozat-szabadulóművésze. Főhősnőnk a Grace klinika sikerén úszva csapott bele a romantikus komédiák világába, ahol eleinte tündökölt, megmutatva azt, hogy a műfaj könnyedén megy neki, és a jövőben akár sokkal komolyabb dolgokra is képes. Clooneytől persze még egy világ választja el, de jó úton halad. Eddig legalábbis ezt hitette el velünk, a szingli fejvadászt látva viszont erős kétségeink támadtak. Azért még egy-(két) esélyt adunk a szimpatikus színésznőnek.

Hatalmas kérdőjelek

Ahogyan már említettük, a film tele van képtelenségekkel és értelmetlenségekkel. A mélypont az, amikor Joe Morelli (Jason O’Mara) hörcsögkajából készít gyors és profi vacsorát az egyébként rá vadászó Stephanie Plumnak (Katherine Heigl), mert az rosszul táplálkozik. A filmben olyan bántóan rossz szituációk, párbeszédek és karakterek vannak, hogy bármelyik – általában rengeteget kritizált Adam Sandler-mozi - simán kenterbe veri.

Egy jó poén sincs benne

A történet Heigl karakterére épít, a többiek mintha ott sem lennének, kialakításukra nem sok figyelmet fordítottak. Ezzel nem is lenne akkora baj, a fő probléma ott kezdődik, hogy a főszereplő is egy rendkívül sután megformált valaki. A szexuális kisugárzás-fegyvert sikerült visszafelé elsütni, a karakter a buta, üres fejű, olykor ízléstelen Barbie-baba torz prototípusa lett.  Hogy ebben a forgatókönyvben mit láttak az alkotók és a színészek?  Mert nézőként nincs benne semmi. És a legrosszabb az, hogy a végtelenül béna sztorit egyetlen poénnal sem sikerült feltuningolni.

 

Értékelő:

Sztori: 10/2

Fíling: 10/3

Karakterek: 10/2

Összesítve: 30/7 pont

BORZALMASAN GYENGE

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr485586050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása