Mellékhatások (Side Effects)

 2014.01.06. 16:00

Tisztességesen elkészített, izgalmas mozi, sőt, talán kicsivel több is annál. Főleg, ha a főszereplő hármas Jude Law, Rooney Mara, Catherine Zeta-Jones teljesítményét nézzük.

Rezümé

Emily férje börtönben csücsül, de már nem sokáig. A nő retteg attól, hogy férje kiszabadul, és depresszióba esik, ezért gyógyszert kezd szedni. A készítmény azonban még csupán kísérleti stádiumban van, így nem tudni arról, hogy mik lehetnek a mellékhatásai.

Mellekhatasok--77757.jpg

(forrás: filmkatalogus.hu)

A borzongató hangulat izgalmakat ígér

A film eleje nem sok szépet és jót ígér, mármint a szereplőknek, ellenben nekünk nézőknek érdekes történetet körvonalaz, izgalmasnak tűnő karaktereket kezd építeni. Sötétség és homály uralkodik, hatalmasak a terek, ezzel szemben mintha mindenki magára, magányra lenne utalva. A kiváló hangulatfestést szokatlan kamera beállítások és vágások teszik teljessé, van, hogy megfordítanánk a tévét, mert nem tudjuk, hogy merre van fent és lent. Azonban ez egyáltalán nem zavaró, sőt. Aztán az első hatások szép lassan elmúlnak, de még mindig nem tudjuk, miről szól pontosan a sztori.

Elgurul a gyógyszer

Az események felgyorsulására persze nem kell sokáig várni. A film első részét lezáró érzelmi csúcspont után kicsit talán túl is pörgi magát a történet, oda kell figyelni, hogy képben maradjunk. Nem mintha olyan követhetetlenül sok lenne a csavar, egyszerűen gyors az egész és kész. Ettől a ritmushibától eltekintve a Mellékhatások végig szépen tartja az egyensúlyt, és ezzel szorosan kezében a gyeplőt, végén a nézővel, aki úgy érzi magát, mint az egyszeri, gyógyulni vágyó depressziós: bevette a gyógyszert, de nem biztos benne, hogy már tudja, mi (ki) a jó és a rossz.

Jó szereplők, jó rendezés, ennyi

Jó kis sztori ez, de így utólag egyáltalán nem dobom el tőle a hajam. A film ereje nem a történetben van, hanem a hangulatban és abban, hogy jók a színészek és a rendezés. A mindig kellemes Jude Law-ban ezúttal sem kellett csalódnom, olyan figurát hoz, amelyből idővel a pozitív hős, a jellemtelen genya és még az állat is előbújhat. Jó ideig nem tudjuk, végül melyik lesz az. Zeta-Jones nyugodt suttogása akár idegesítő is lehetne, de egyáltalán nem az, a legfiatalabb főszereplő, Rooney Mara pedig tökéletes a zavart, titokzatos lány alakítására.

ÉRTÉKELŐ

Sztori: 10/7

Fíling: 10/9

Karakterek: 10/8

Összesítve: 30/24

AJÁNLOTT

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr505739283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása