Pontosabban az alagútban, valahol az Egyesült Államok és Mexikó között. A Sicario témája olyan távol van tőlünk, mint az európai migránsválság Texastól, történelmi lehellete mégis érezhetően fagyos és félelmetes.

Sicario – A Bérgyilkos
Az emberrablási ügyekre specializálódott FBI ügynök, Kate Macer (Emily Blunt) és csapata egy bevetés során falba temetett, rothadó hullákra bukkan a Diaz család házában. Kate-et ezután felkérik, hogy vegyen részt egy titkos akcióban az Egyesült Államok és Mexikó területén ténykedő hírhedt Diaz klán és vezetője, a véreskezű drogbáró elfogására…
Főszereplők: Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin.
Rendező: Denis Villeneuve.

Hangulat és feszültség
Az első benyomást ínyenc filmfogyasztó, tanult kollégámtól kaptam a Sicarioról, ő azt mondta, egy napig nem tudta eldönteni tetszett-e, vagy sem. Na, itt kezdett el érdekelni a dolog (mert a felvezetett történet nem igazán lépte át az ingerküszöbömet). Kezdés után aztán a hangulat egyből megfogott: napos-poros, fülledt-misztikus – ez csak az USA sivatagos délnyugati része lehet. No, és mi található még az USA napszítta délnyugati részén?

s_d040_10409.jpg

A folytatás itt olvasható!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozitipp.blog.hu/api/trackback/id/tr828371768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása